Soms slaag je en soms faal je – Dichtgedachten 842

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte “Soms slaag je en soms faal je, hang daar geen waardeoordeel aan” is “Lost in Translation” uit 2003, geregisseerd door Sofia Coppola. De film volgt het verhaal van Bob Harris (gespeeld door Bill Murray), een verouderende acteur die naar Tokio reist om een whiskycommercial op te nemen. Tijdens zijn verblijf ontmoet hij Charlotte (gespeeld door Scarlett Johansson), een jonge vrouw die zich ook verloren voelt in haar leven.

Deze film toont de complexiteit van menselijke relaties en hoe we soms worstelen met onze eigen successen en mislukkingen. Bob en Charlotte vinden troost bij elkaar terwijl ze proberen hun weg te vinden in deze vreemde stad, maar er wordt nooit expliciet gezegd of hun relatie als succesvol of mislukt moet worden beschouwd.

In plaats daarvan laat “Lost in Translation” zien dat het belangrijkste aspect van ons bestaan niet ligt in individuele successen of mislukkingen, maar eerder hoe we omgaan met deze ups and downs op onze levensweg. Het gaat erom dat we onszelf accepteren zoals we zijn zonder oordeel over wat wel of niet als succesvol wordt beschouwd binnen de maatschappij.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Soms slaag je en soms faal je,
hang daar geen waardeoordeel aan.
Vraag je af hoe zwaar het telt,
in het geheel van je bestaan.

5 gedachten over “Soms slaag je en soms faal je – Dichtgedachten 842”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00