Kleine stapjes – Dichtgedachten #921

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer we iets heel graag willen, dan kan de weg daar naartoe ondraaglijk lang zijn. Of het nu gaat om een spaardoel, of juist om het feit dat je probeert uit de financiële ellende te komen, of om een proces van zelfontwikkeling dat je probeert te voltooien: wanneer we niet direct resultaat zien is het moeilijk om te geloven dat onze situatie ooit anders zal zijn.

Het is een begrijpelijke gedachtegang, maar juist dat zorgt ervoor dat we verandering zelf in de weg staan. En dat is zonde, want het zijn juiste de kleine stapjes die zorgen voor het meeste resultaat. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als je met één druk op de knop 20 kilo kwijt zou zijn, 10.000 euro meer op je bankrekening zou hebben of al je angsten zou hebben overwonnen. Maar je zou van de hele situatie weinig geleerd hebben, en dus weer in recordtijd terugvallen in je oude gewoonten.

Verandering gaat niet snel, het gaat geleidelijk, met elke dag een stapje meer. Hoe moeilijk het ook is, die kleine stapjes zijn van levensbelang. Daarover gaat dit gedicht:

Zet elke dag een stapje meer,
al is hij nog zó klein.
Uiteindelijk kom je een keer,
precies waar je wil zijn.

9 gedachten over “Kleine stapjes – Dichtgedachten #921”

  1. Dit gedicht komt precies op het juiste moment om mij te motiveren. Want ik wil zo graag die 25 kg er af houden die ik vorig jaar met héééél veel moeite verloor. Maar hoe ik ook mijn best doe, elke dag is het weer een gevecht en als ik even ontspan zit er zo weer 2 kg bij. Ik zal het dus inderdaad met de kleine stapjes moeten doen ben ik bang.
    Bedankt voor de motivatie!

    Beantwoorden
  2. Ik heb net een fikse burn-out achter de rug, maar sta weer stevig en voel me sterk ! Dit gedicht doet me denken aan mn herstel-proces. Ik heb een oud collega/ vriendin die momenteel ook thuis zit, met een flinke burn-out, ik stuur haar regelmatig een tekst, die ik tegenkom op fb, en deze ga ik haar ook sturen !

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00