Kiezen voor de vrede – Dichtgedachten 1608

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik houd wel van een stevig potje discussiëren. Ik vind het interessant om te zien hoe een ander ergens tegenaan kijkt, en om die visies naast elkaar te leggen (niet te verwarren met tegenover elkaar). Vroeger was dat wel anders, toen dacht ik dat het punt van een discussie was, dat ik de ander moest overtuigen om het te zien zoals ik het zag. Dat werkt niet, want als je dat allebei doet, kom je er dus nooit. Als je discussieert moet je ook bereid zijn om te accepteren dat er een kans is dat jij het bij het verkeerde eind hebt, ook al ben je nog zo zeker van je zaak.

Maar discussie is niet altijd leuk en het leidt niet altijd tot een oplossing. In dat geval kun je je afvragen wat voor zin het heeft. Zelfs als je héél erg zeker weet dat je gelijk hebt, is het soms maar beter om het gewoon maar zo te laten. Je hoeft niet over je heen te laten lopen, maar een discussie aangaan die alleen maar leidt tot ruzie heeft geen enkele zin. Niemand verandert van mening en je raakt er vrienden door kwijt. Je hoeft het ook niet overal over eens te zijn toch?

Je gelijk is niet altijd een reden,
om oeverloos te discussiëren.
Kies soms ook eens voor de lieve vrede,
door dat gewoon te accepteren.

10 gedachten over “Kiezen voor de vrede – Dichtgedachten 1608”

 1. Goedemiddag Martin,
  Hij is mooi en duidelijk, vooral in deze tijd met veel oorlog!
  Martin nog bedankt voor de mooie Troost Engel, ben er erg blij mee.
  Fijn weekend!

  Beantwoorden
 2. Vroeger kostte mij dat meer moeite als nu . Nu kan ik al gemakkelijker mijn schouders ophalen en idd het accepteren. Net toevallig mijn zoon aan de telefoon gehad. Een situatie op mijn nieuwe werk die hij niet acceptabel vindt .. Hij heeft zijn zeg gedaan en ik accepteerde zijn uitleg. Hij met meer moeite mijn uitleg 😅

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00