Niet elk detail is een strijd – Dichtgedachten 584

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Niet alles is een strijd en niet alles is een probleem, dat is iets waar ik mezelf met regelmaat even aan moet herinneren. Er komen op een dag namelijk nogal wat obstakels op je pad, maar ze versperren je niet allemaal de weg. Sommige obstakels zijn eenvoudig om overheen te stappen of om omheen te lopen, en zijn eenvoudigweg niet je tijd en energie waard.

‘Is it a hill worth dying on’ vind ik altijd zo’n mooie uitspraak. Want je kunt alles in je leven aangrijpen om strijd te voeren, maar de vraag is: wat kost het je en wat levert het je op. Je kunt tijdens een oorlog vechten om elke heuvel te veroveren, maar zijn alle heuvels het waard om voor/op te sterven? Hoogstwaarschijnlijk niet.

Wanneer je van alles in je leven een probleem of strijd maakt, dan wordt het allemaal wel heel erg zwaar en is elke dag een lijdensweg. Probeer te overwegen wat echt een probleem is, en wat gewoon een hobbeltje is.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Maak niet van elk detail een strijd,
en richt je op het heden.
Het leven moet worden geleid,
en niet worden geleden.

3 gedachten over “Niet elk detail is een strijd – Dichtgedachten 584”

 1. Fijn verwoord Martin en mooi iedere keer weer te lezen wat je achter liggende gedachten achter het gedicht zijn.
  Ik hou er van ze te lezen.
  Dank je wel.
  Groetjes

  Beantwoorden
 2. Alleen al het feit dat deze week bijna iedere dag de zon schijnt, maakt, dat je anders naar “het Leven en z,n problemen” kijkt. De Natuur kent zijn Seizoenen. En ons Leven ook. Pas je aan aan “de Seizoenen” en dat is moeilijk voor onze Gehaaste Westerse Maatschappij die het Leven “maakbaar” wil maken.

  Beantwoorden
 3. Goedmorgen Martin.
  Probeer van elke dag een nieuwe te maken,
  maar door alles wat op dit moment de wereld
  bezig houd is het knap moeilijk.
  Fijne dag daar.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00