Planning loslaten – Dichtgedachten #774

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Soms plan je ontzettend productieve dagen, maar als je eenmaal aan je taken begint, komt er niets uit je handen. Je kunt dan geforceerd proberen om toch je to do-lijst af te vinken, maar de vraag is of je daar gelukkig van wordt en of het resultaat dan goed wordt. 

Soms kan het heel goed zijn om dan even iets anders te gaan doen. Even naar buiten gaan, een boek lezen of een aflevering van een serie kijken, gewoon iets om je gedachten af te leiden. Misschien dat je daarna weer vol goede ideeën en energie zit.

Het kan ook zijn dat dit helemaal niet werkt, en dat je daarna nog steeds hartstikke vast zit. In die gevallen kan het helpen om niet te streng te zijn voor jezelf. Want als je je niet goed kunt concentreren, en je blijft maar tegen jezelf zeggen dat het niet lukt, dan is de kans klein dat er uiteindelijk iets goeds uit je handen komt. 

Dus dan kun je maar beter je ‘verlies’ accepteren en het even loslaten. Want wie weet word je morgen wakker met bakken inspiratie en goede zin. Dan krijg je veel beter werk gedaan, én je doet het niet met tegenzin.

Dat staat omschreven in dit gedicht:

Soms wil het even voor geen meter,
baal daarvan, maar wel met mate.
Die dagen worden doorgaans beter,
door je planning los te laten.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00