Wederzijds – Dichtgedachten #522

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We hebben allemaal wel eens iemand in ons leven gehad die een bepaalde aantrekkingskracht had, met wie we bevriend wilden zijn of die we als een voorbeeld zagen.

Het is prachtig als dit een wederzijds gevoel is, maar in sommige gevallen is de ander helemaal niet zo in jou geïnteresseerd. Dat is pijnlijk, maar het wil niet zeggen dat jij geen interessant mens bent. Het betekent gewoon dat die ander op dat moment geen behoefte heeft aan een nieuwe vriendschap, of dat diegene jou simpelweg niet zo aardig vindt. En weet je wat, dat is zijn of haar verlies en niet het jouwe.

Helaas is dat soms moeilijk in te zien, en we kunnen blind worden voor wat we allemaal doen om bij de ander in de smaak te vallen. 

Dit kost ons tonnen energie, die we ook kunnen steken in de mensen die ons wel waarderen. Als je er zo over nadenkt, is het logisch, maar als er gevoelens bij komen kijken, is het vaak toch wat ingewikkelder.

Maar probeer het toch. Houd jezelf voor hoe leuk je bent en hoeveel mensen er wel met je willen omgaan. En als die ene persoon geen behoefte heeft aan jouw gezelschap, dan kan dat een spreekwoordelijke klap in je gezicht zijn, maar je wordt veel gelukkiger zonder die persoon in je leven. Al kan het even duren voordat je dat echt inziet en ermee kan leven.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Steek geen energie in iemand,
die je aandacht niet waardeert.
Dat leidt alleen maar tot ellende,
dus, gegroet, en rechtsomkeert.

11 gedachten over “Wederzijds – Dichtgedachten #522”

 1. Mooi gedicht Martin, zelf meegemaakt, bleek persoon in kwestie een narciste te zijn. Meteen gestopt met deze “vriendschap”

  Beantwoorden
 2. Mooi gedicht, en helemaal waar. Toch heb ik er soms moeite mee omdat ik iedereen naar de zin wil maken…fijne dag voor je gezin..

  Beantwoorden
 3. Helemaal waar, maar in de praktijk een stuk lastiger. Ik blijf het pijnlijk vinden dat mensen waar je, vooral bij narigheid en ziekte, veel energie in hebt gestopt je verwaarlozen als dingen bij jou eens niet op rolletjes lopen.. Ik blijf dan toch worstelen met de vraag of ik zelf wel genoeg aandacht heb gegeven. Gelukkig ook veel lieve mensen om mij heen waar ik dankbaar voor ben.

  Beantwoorden
  • Ook helemaal waar.
   Maar daar ben ik mee gestopt.
   Gaf meer, geeft niet, maar op voor mij moeilijke tijd, komt er weinig reactie terug

   Beantwoorden
 4. Heel mooi gedicht, Martin. Het gaat om energiebeheer. Het is niet goed om “rood”te staan op een bank, maar ook niet om een tekort aan energie te hebben.
  En….gevoelens? Wat hebben die ons te zeggen. Er is ook nog zoiets als een “onderbuik” gevoel. En veel negatieve gevoelens kan lijden tot een depressie…etc.
  Het is gewoon belangrijk energie in jezelf te steken om zaken op een rijtje te krijgen wat betreft “energiebeheer”

  Beantwoorden
 5. Een gedicht dat helemaal mijn wereld is.
  Ik probeer het ook achter me te laten en door te gaan met alle andere mensen die mij wel mogen.
  Maar het blijft op het moment nog een strijd .
  Dank je wel voor het gedicht, ik heb hier heel veel aan .

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00