Succes – Dichtgedachten 1422

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ze zeggen dat je niet meer kunt doen dan je best. Toch is dat niet helemaal waar. Je kunt namelijk je best doen, en ook proberen om ervan te genieten.

Dat klinkt een beetje flauw, maar het is wel heel belangrijk. Kijk eens terug op de dingen in je leven waar je enorm veel stress voor hebt gehad: bijvoorbeeld je schoolexamen, je rij-examen, een belangrijke promotie waar je heel erg je best voor moest doen, die enorme stap om iemand te vertellen wat je voor hem of haar voelde, waarna er (hopelijk) iets moois ontstond.

Op het moment dat je die dingen meemaakte, stond je wellicht strak van de stress en was er maar één ding in je gedachten: ik moet mijn best doen, ik kan dit. Maar als je nu terugkijkt naar dat soort gebeurtenissen, zul je in de meeste gevallen tot de conclusie komen dat het stiekem ook wel een hele mooie ervaring was. Als je dat weet over de dingen die je hebt meegemaakt, kan dat je ook helpen bij het relativeren van nieuwe gebeurtenissen in je leven. Als je weet dat je hier later terug op zult kijken als bijzonder moment, kun je er maar beter nu ook wat van genieten.

Daarover gaat het volgende gedicht:

Veel succes vandaag,
ik weet dat je het kan.
Doe niet alleen je best,
maar geniet er ook wat van.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00