Trots op die ik – Dichtgedachten 2249

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film uit de jaren 60 die perfect aansluit bij deze gedachte is “The Graduate” uit 1967, geregisseerd door Mike Nichols. In deze iconische film staat het thema van zelfontdekking en identiteit centraal. Het verhaal volgt Benjamin Braddock, een jonge afgestudeerde die worstelt met zijn plaats in de wereld en zijn eigen gevoelens van onzekerheid.

Wanneer Benjamin zichzelf eindelijk onder ogen komt en besluit om voor zichzelf op te komen, begint hij langzaam maar zeker trots te voelen op wie hij is en wat hij heeft bereikt. De spiegel wordt symbolisch gebruikt in verschillende scènes om Benjamins innerlijke strijd weer te geven terwijl hij probeert zijn ware zelf te ontdekken.

“The Graduate” herinnert ons eraan dat zelfacceptatie essentieel is voor persoonlijke groei en geluk, en moedigt ons aan om eerlijk naar onszelf te kijken om onze eigen trotsheid te vinden.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Kijk jezelf eens in de spiegel aan,
zie wie je bent, en wat je hebt gedaan,
en besef even een ogenblik,
hoe trots je kunt zijn op die ik.

6 gedachten over “Trots op die ik – Dichtgedachten 2249”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00