Stop met vergelijken – Dichtgedachten #623

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Je bent eigenlijk altijd bezig met vergelijken. Je vergelijkt je gewicht met hoe het was op je twintigste, je vergelijkt de cijfers van je kinderen met die van de kinderen van je vriendin, je vergelijkt een cadeau dat jij voor je vriendin koopt met het cadeau dat zij voor jou heeft, je vergelijkt of het gras in jouw tuin groener is dan het gras bij de buren.

Als je op dieet bent, vergelijk je of jij net zoveel kilo’s kwijtraakt als een ander die ook probeert af te vallen. Als je gaat sporten, vergelijk je of je net zoveel kunt tillen als degene naast je. 

Maar wat maakt dat eigenlijk uit? Jij hebt helemaal geen invloed op wat een ander doet en hoe diegene zijn of haar zaakjes aanpakt. Als een ander sneller afvalt dan jij, betekent dat toch niet dat jij je best niet hebt gedaan? En als het gras van de buren groener is, betekent dat misschien wel dat de buurvrouw niets anders te doen heeft dan haar tuin te sproeien, terwijl jij graag andere dingen onderneemt.

Als je gewoon naar jezelf kijkt, word je een stuk gelukkiger. Want je hebt niet alles wat met jou te maken heeft 100% in de hand, maar je kunt in elk geval een beetje invloed op jezelf uitoefenen.

Daarover gaat dit gedicht:

We zijn veel te veel geneigd,
om naar anderen te kijken.
Terwijl je echte rust pas krijgt,
wanneer je stopt met vergelijken.

8 gedachten over “Stop met vergelijken – Dichtgedachten #623”

  1. Ach, van een ander zie je toch alleen maar “het Plaatje” dat ze je willen laten zien. Wat een vermoeiende Soap. Wie aangetrokken worden door het Circus, zullen voor eeuwig Clowns blijven.

    Beantwoorden
  2. Mooi, Martin,
    Ik ben echt nooit jaloers op iemand. Het gras is aan de overkant niet groener dan bij mij. Verder zit er achter elke voordeur wel iets dat misschien verdriet mrt zich meebrengt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00