De wereld lief dromen – Dichtgedachten 801

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Gisteren plaatste ik een gedicht over vertrouwen en naïviteit. Het gedicht van vandaag is daar een aanvulling op. Ik houd namelijk áltijd hoop dat alles goedkomt, zelfs als de kans daarop enorm klein is.

Dat is niet omdat ik graag mijn kop in het zand steek, maar vooral omdat ik hoop een hele krachtige emotie vind. Hoop laat je niet vliegen zonder vleugels, maar hoop kan je er wel toe zetten om een vliegtuig te bouwen, waardoor alsnog kan wat eerst onmogelijk was.

Natuurlijk ben ik regelmatig bang, en vrees ik ook heel veel. Maar vrees en hoop zijn twee hele verschillende dingen. Ik hoop áltijd dat het allemaal wel weer goedkomt, en dat is een hele krachtige emotie om je aan op te trekken. Want zo lang er hoop is, is er leven.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Dat ik graag alles goed zie komen,
wordt vaak beschouwd als wat naïef.
Maar als we samen zouden dromen,
droomden we de wereld lief.

17 gedachten over “De wereld lief dromen – Dichtgedachten 801”

 1. Hoop. Eerst was er de slokdarmkanker bij mijn lief, nu na een jaar immunotherapie en scans, bloedonderzoek was er reden voor een feestje……tot de laatste scan, bijnierkanker. Maar ook hier blijven we positief nadat er werd gezegd in het Erasmus: We halen hem eruit! Goed- of kwaadaardig maakt niet uit, dat horen we later van de patholoog. Maar hoop blijven we houden. Hoop is een mooi houvast.

  Beantwoorden
  • Ook al komt het niet goed, hoop ik van harte dat het voor mensen die achterblijven dat ze sterk genoeg zijn om het verdriet te dragen, en positief verder te gaan.

   Beantwoorden
 2. Ik heb de laatste maanden vaak laten weten, dat ik zelfs de hoop niet meer heb. Er zijn van die mensen die je zogenaamd willen helpen. Maar ze stampen je liever de grond in. Ik heb in verschillende mensen geen enkel vertrouwen meer. Laurens Wijgers

  Beantwoorden
 3. Goedemiddag Martin,
  Prachtig vandaag!!
  Soms is het fijn om even niet met beide benen op de grond te staan.
  Dan kun je er daarna weer goed tegen aan.
  Fijne dag daar!

  Beantwoorden
 4. Dit is een gedicht wat zeker voor ons waarde heeft😢! Dank je wel hiervoor.👍 Ook hieruit halen wij weer kracht.💪 Iedere dag bewonder ik je dat je zulke mooie,waardevolle gedichten plaatst. Super,super bedankt hiervoor.🤗

  Beantwoorden
 5. Wat een mooie Metafoor” Dat je met hoop ook nog altijd een vliegtuig kunt bouwen, zodat jouw hoop niet zonder vleugels hoeft te vliegen. En anders…is het gewoon een Solovlucht, waarmee je leert om al vliegend met hoop verder te komen. Ja, ik zal het onthouden!!!! Heel hoopgevend…!!!!

  Beantwoorden
 6. Niet alles komt goed, daar helpt dromen ook niet tegen. Maar door positivitet kun je wel alles beter aan!
  Fijne dag voor iedereen!

  Beantwoorden
 7. Mooie gedachten en gedichten
  Ik sta ook zo in het leven en ga altijd uit van het goede in de mens
  En ja dan ga je wel eens op je “bek”
  Maar dat uiteindelijk alles goed komt is een goede gedachte👍❤️

  Beantwoorden
 8. Vandaag begint de lente, het mooie seizoen waarin de natuur zich gaat ontluiken. Wat n mooie overweging vandaag waarin ik me zo kan vinden. Mijn gedachte is ook hetzelfde als die van jou Martin en uit ervaring weet ik dat het allemaal goed komt mede ook door mindere ervaringen. Ik bedoel dan meer in de relatiesfeer. Na 2 jaar zoeken en het nodige heb meegemaakt met mannen, had ik de hoop bijna opgegeven of de ware nog op mijn pad zou komen. Toch is dat gebeurd en mss ook wel door de positieve woorden/gedachte van dat het ooit wel n keer goed zou komen. Ik heb mijn maatje gevonden, we zijn super gelukkig met elkaar en kijk met vertrouwen uit naar onze toekomst samen. Dit wilde ik even kwijt. Ik blijf je volgen Martin en trek me vaak op aan jouw woorden. De juiste woorden, op het juiste moment.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00