Som van je dromen – Dichtgedachten #1476

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als jou iets is overkomen, of het nou leuk is of naar, kan het zijn dat mensen je op een bepaalde manier gaan zien. ‘Dat is de moeder van die drieling’ bijvoorbeeld. 

En ja, misschien ben jij de moeder van die drieling (of wat voor voorbeeld dan ook), maar jij bent ook nog honderd dingen meer. Je bent een vrouw, je hebt misschien een carrière, je hebt vriendinnen, je bent misschien iemands partner, je hebt een heel verleden en een toekomst.

Zo werkt dat ook met vervelender dingen. Als jij bijvoorbeeld je partner verloren hebt, dan ben je niet slechts een weduwe of weduwnaar. Het kan op bepaalde tijden zo voelen omdat het zo overheersend is, maar je bent los daarvan ook een eigen persoon, met dromen, een sociaal leven, herinneringen, ervaringen en, daar is ‘ie weer, een toekomst. 

Wie jij bent, bestaat uit onnoemelijk veel factoren. En het zou mooi zijn als jij en anderen ook zouden zien dat jij niet wordt gedefinieerd door één ding dat je hebt meegemaakt. Want het maakt onderdeel uit van je leven, maar het is niet het enige onderdeel ervan.

Dat wordt beschreven in dit gedicht:

Alles dat jou is overkomen,
definieert je leven niet.
Jij bent de som van al je dromen,
jij bent hoe jij de wereld ziet.

4 gedachten over “Som van je dromen – Dichtgedachten #1476”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00