Elkaar meer respecteren – Dichtgedachten 578

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het verhaal achter het gedicht van vandaag is niet zo heel ingewikkeld. Ik zie op mijn pagina vaak berichten voorbij komen van mensen die zich ergeren aan het feit dat mensen zo onaardig doen tegen elkaar, om vervolgens diezelfde mensen in een discussie verwikkeld te zien raken waarin ook zij om zich heenslaan.

Het is allemaal niet nodig. We zijn allemaal verschillend, maar toch ook allemaal hetzelfde. Er zijn maar weinig mensen oprecht op ruzie en ellende uit. We willen gewoon allemaal gehoord worden, en doorgaans zijn we ervan overtuigd dat wat we doen, het goede is, anders zouden we het niet doen.

We hoeven het niet met elkaar eens te zijn, zolang we elkaar maar respecteren. Het is hoog tijd dat we dat weer met z’n allen gaan doen. Misschien ben jij het niet met me eens. Dat mag. Want zo werkt dat.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Laten we proberen,
er weer voor elkaar te zijn.
Elkaar meer respecteren,
dat maakt het leven fijn.

4 gedachten over “Elkaar meer respecteren – Dichtgedachten 578”

 1. Goedemiddag Martin,
  Mooi gezegd en gelukkig zien we dat ook in deze nare tijd.
  Hopelijk komt er een einde aan dit verschrikkelijke leed.
  Fiene dag hoor!

  Beantwoorden
 2. Ls, we hadden een conflict met onze zoon en schoondochter en hadden hun na een korte tijd gebeld om het uit te komen praten. Mijn voorstel om dit te doen op basis van gelijkwaardigheid, respect en goed naar elkaar willen luisteren werd ter plekke weggehoond. Met al mijn vergevingsgezindheid kan ik hier niet tegenop. E.e.a moet wel van twee kanten komen. Heel verdrietig dit. Heb er veel last van.

  Beantwoorden
 3. Halleluja Amen, helemaal mee eens.
  Gewoon luisteren, geen oordeel, geen aannames, geen: “Ik voel me aangevallen houding.”
  Alleen maar luisteren naar elkaar en ..that’s it.😉

  Liefs Jessie 🌺

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00