Jij en ik – Dichtgedachten 1421

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Liefde en relaties kunnen soms enorm complex zijn. Dat komt deels door het beeld van liefde dat in ons hoofd is gestopt door films en boeken, maar ook door het beeld van wat liefde zou moeten zijn als we kijken naar de mensen om ons heen.

Toch is liefde zelf niet zo heel erg ingewikkeld. Want het maakt niet echt zoveel uit of je op papier bij elkaar past, of je de perfecte match bent (hint die bestaat niet) of je nu nooit ruzie hebt, af en toe, of stiekem best wel vaak.

Waar het om gaat is dat je op bepaalde, hele kleine momenten, bij elkaar bent, en de rest van de wereld heel even niet bestaat. Dat je iets met iemand deelt dat je op dat moment met niemand anders deelt of wil delen. Dat is het moment dat je weet dat er liefde is. En de rest? Die doet er dan niet meer toe.

Daarover gaat het volgende gedicht:

Samen moeten lachen,
op hetzelfde ogenblik.
Alsof de wereld voor heel even,
alleen bestaat uit jij en ik.

14 gedachten over “Jij en ik – Dichtgedachten 1421”

 1. Goedemorgen Martin, idd samen (ondanks beperkingen) lachen en elkaar liefhebben, al 53 jaar. Samen lachen, samen leven! Blij dat het nog kan. Fijne zondag

  Beantwoorden
 2. Goedemiddag Martin,
  Hij is weer mooi vandaag.
  Zelf ook aL de nodige dingen doorgemaakt.
  Maar mijn motto is nog steeds ondanks alles.
  Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd
  Fijn weekend!

  Beantwoorden
 3. Zoveel mooie momenten samen met mijn lief gehad, mis hem verschrikkelijk al 16 maanden, de dierbare herinneringen koester ik.💖

  Beantwoorden
 4. Doet mij denken aan m,n pubertijd ,dat ik met mijn vriendin de slappe lach kreeg en soms niet wisten waarom ………….is 65 jaar geleden en mijn vriendin is verleden jaar overleden In dit gedicht voel ik iets van heimwee naar die onbezorgde tijd van toen ,Het samen lachen om niks

  Beantwoorden
 5. Bijna 47 jaar getrouwd. Ook weleens momenten dat we het niet altijd eens zijn of dezelfde mening hebben, maar die momenten dat we samen lachen, samen huilen, dan bestaan alleen wij tweetjes nog.

  Beantwoorden
 6. Doet mij aan mijn lieve Tom denken. Helaas alweer 6 jaar geleden dat hij overleed. Veel plezier met zijn tweetjes gehad. Ik mis hem ook hierom. En zijn liefde voor mij.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00