Ellende laat men niet zien – Dichtgedachten # 796

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Vergelijken doen we allemaal wel eens. Zeker als we zelf even niet zo tevreden zijn, willen we nogal vaak kijken naar andere mensen en verzinnen dat zij nooit tegenslag ervaren.

Als jij een gebroken hart hebt, kan het heel vervelend zijn om anderen gelukkig te zien doen met hun partner. Als je heel hard zoekt naar woonruimte, kan het heel naar zijn als iemand anders zomaar ineens zijn of haar droomhuis vindt.

Maar je weet nooit echt wat zich afspeelt in het leven van een ander. Misschien zit het stel dat zo gezellig overkomt op feestjes ’s avonds elkaar de huid vol te schelden. Misschien heeft degene die een droomhuis gevonden heeft, zich wel tot de nek toe in een hypotheek moeten steken waardoor andere leuke dingen binnenkort op de lange baan moeten worden geschoven.

Dus kijk vooral naar je eigen leven en sta af en toe eens stil bij waar je tevreden of ontevreden over bent. En als de ontevreden dingen overheersen? Dan is het misschien tijd om eens op een rijtje te zetten hoe je die punten kunt verbeteren.

Daarover gaat dit gedicht:

Probeer niet te vergelijken,
dat leidt tot niets, en bovendien,
zal wat je ziet onwaarheid blijken,
ellende laat men vaak niet zien.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00