Dat het erger kan – Dichtgedachten #1039

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het is waar dat het altijd erger kan. Wat je ook meemaakt, er is altijd een situatie denkbaar die nog erger of vervelender is dan wat je op dit moment doormaakt. We bagatelliseren graag ons eigen leed, wellicht om onszelf een schop onder de kont te geven en onszelf wijs te maken dat het allemaal niet zo erg is en dat we gewoon op moeten krabbelen en door moeten gaan met ons leven.

Ja, dat het erger kan is waarschijnlijk waar, maar weet je? Dat doet er helemaal niet toe. Dat er ergere situaties denkbaar zijn, verandert niets aan wat jij op dit moment voelt. Er is een tijd en een plek voor alle emoties, en als je iets voelt dan is dat wat je op dat moment ervaart, en de gradatie van je leed doet er dan totaal niet toe. Laat het komen zoals het komt. Daarover gaat dit gedicht.

Dat het altijd erger kan,
doet niets af aan je verdriet.
Dus treur erom en baal ervan,
de rest boeit even niet.

12 gedachten over “Dat het erger kan – Dichtgedachten #1039”

 1. Staan ook data van vorig jaar!!
  Maar nu ik mijn mobiliteit verlies, dus haast niet meer kan lopen, proberen met rollator is dat iets waar ik wel mee bezig ben: “er zijn ergere dingen!!” Maar toch balen!!!!!!!

  Beantwoorden
 2. Mooi gedicht Martin en waar wat je schrijft..
  Dank je wel..

  Lieve Mensen, die hier een reactie geplaatst hebben,
  ik wens jullie allemaal heel veel kracht en liefde toe.

  Beantwoorden
 3. Hij is mooi en komt op een goed moment vandaag de sterf dag von ons jongste kind 34 jaar geleden deze week gistere n dankje wel het is zo he fijne dag allemaal

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00