Geluk zit vaak in wat je al bezit – Dichtgedachten 2240

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij deze gedachte is “The Wizard of Oz” uit 1939. In dit iconische verhaal gaat Dorothy op zoek naar een manier om terug te keren naar huis, terwijl ze eigenlijk altijd de kracht had om dat zelf te doen met haar rode schoenen. Net zoals Dorothy zoeken we soms wanhopig naar iets wat we denken kwijt te zijn, terwijl het antwoord vaak al binnen handbereik ligt.

Het besef dat geluk en vervulling niet buiten onszelf liggen, maar juist van binnenuit komen, is een belangrijke les die ook in dit tijdloze verhaal wordt benadrukt. Soms moeten we gewoon stoppen met zoeken en beseffen dat alles wat we nodig hebben al in ons zit. Het vinden van geluk begint dan ook bij het erkennen van onze eigen kracht en mogelijkheden.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Soms zoek je naar je telefoon,
en had je die in je hand gewoon!
Geluk werkt vaak precies als dit,
zoeken naar wat je al bezit.

9 gedachten over “Geluk zit vaak in wat je al bezit – Dichtgedachten 2240”

  1. Mensen met veel bezit willen vaak nog meer en zijn vaak niet tevreden. Dat zie ik weleens in mijn omgeving. Nu heeft de één het wel beter dan de ander en lijkt het soms of de rijke mensen het steeds beter krijgen en de arme mensen het steeds moeilijker krijgen. Tja, waar is dan de gulden middenweg….

    Beantwoorden
  2. Ja, maar daar is de Nederlandse economie het niet mee eens! Denk eens aan al die reklame over wat we allemaal missen, en moeten aanschaffen etc. etc. En die bagger wordt non stop over ons uitgestort. Of we het nu willen of niet.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00