Dingen die nog mooier zijn – Dichtgedachten 2228

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij deze gedachte is “Life is Beautiful” (La Vita è Bella) uit 1997, geregisseerd door Roberto Benigni. De film vertelt het verhaal van een Joodse man genaamd Guido die tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn zoontje in een concentratiekamp belandt. Ondanks de gruwelijke omstandigheden waarin ze zich bevinden, weet Guido zijn zoon te beschermen door hem voor te houden dat alles slechts een spel is en dat ze punten kunnen verdienen door niet op te geven.

Hoewel hun situatie verre van ideaal is en alles anders loopt dan gehoopt, leidt Guido’s positieve instelling uiteindelijk tot onverwachte momenten van schoonheid en hoop temidden van alle ellende. Het laat zien hoe zelfs in de donkerste tijden iets moois kan ontstaan als je vasthoudt aan optimisme en liefde.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Soms, als iets heel anders loopt,
dan je stiekem had gehoopt,
leidt dat aan het einde van de lijn,
tot dingen die nóg mooier zijn.

5 gedachten over “Dingen die nog mooier zijn – Dichtgedachten 2228”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00