Wat moet – Dichtgedachten #965

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het zou fantastisch zijn als iedereen in dit leven kon doen waar hij / zijn gelukkig van werd, en niets met tegenzin hoefde te doen. Zo werkt het helaas niet. We moeten allemaal wel eens iets doen waar we ons eigenlijk niet helemaal goed bij voelen, of dat nu gaat om werk, iets in de relationele sfeer of een ander onderwerp.

Het geeft niet dat je soms dingen moet doen waar je niet gelukkig van wordt, als je maar zorgt dat je ook de dingen doet die je wel blij stemmen. Want als je alleen maar doen wat moet, en niets van wat je zelf graag doet, dan ligt een burnout héél snel op de loer.

Doe niet alleen maar wat je moet,
want het leeft enorm benauwd,
als je niet houdt van wat je doet,
en niet doet waarvan je houdt.

5 gedachten over “Wat moet – Dichtgedachten #965”

 1. Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Gewoon een knop omzetten in je hersenpan en……Uitvoeren.!!!!! En dat laatste is het moeilijkste, want dan krijg je een stemmetje te horen met….1001 argumenten, waarom je niet direct moet uitvoeren, want….Eerst nog…..etc. Ook voor dat stemmetje bestaat een knop in je hersens. Ook weer uitzetten en ….toepassen.

  Beantwoorden
 2. zo goed geschreven! Maar je vergeet soms de dingen te doen waarvan je houdt, met de smoes: geen tijd… Ik zou wel willen stil zitten en genieten van een boek, want ik lees graag, maar het komt er overdag niet van, alleen voor het slapen. Dat moet ik wel al is het twee uur als ik in bed kom, anders val ik niet in slaap. Ik heb geen “zitvlees”..(82)

  Beantwoorden
 3. Reageer niet iedere keer maar sta soms versteld ervan dat de gedichten op mij van toepassing zijn wat speeld op dat moment.
  Ben van alle gedichten onder de indruk en heb ook blikjes met kaartjes van jullie , boekje troostgedachten, agenda enz

  Beantwoorden
 4. Soms moet je mindset ook veranderen zodat je zelf positiever tegen de minder leuke dingen aan gaat kijken. Zie eens: the_newnicole op instagram. Echt wouw!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00