Alles in een keer goed – Dichtgedachten 2237

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Ja, het was dom van je, dat kan. Moet alles dan in één keer goed?” is “American Beauty” uit 1999. In deze film volgen we het leven van Lester Burnham, een man die besluit om zijn leven drastisch te veranderen nadat hij beseft dat hij vastzit in een sleur en niet gelukkig is.

Lester maakt verschillende fouten en neemt risico’s om te ontdekken wat hem echt gelukkig maakt. Hij realiseert zich dat het oké is om fouten te maken en dat dit juist nodig is om te groeien en verandering teweeg te brengen.

De boodschap van de film lijkt dus precies aan te sluiten bij de vraag: waar wilde je van leren als je nooit het verkeerde doet? Soms moeten we domme keuzes maken of falen voordat we kunnen groeien en ons ware pad kunnen vinden.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Ja, het was dom van je, dat kan.
Moet alles dan in één keer goed?
Waar wilde je van leren dan,
als je nooit het verkeerde doet.

3 gedachten over “Alles in een keer goed – Dichtgedachten 2237”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00