Tranen als testament – Dichtgedachten 1640

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wanneer je iemand moet missen, dan is er niets dat écht troost kan bieden. Toch vind ik het altijd een fijne gedachte dat het verdriet dat ik voel om mensen die er niet meer zijn, tegelijkertijd ook het bewijs vormt voor hoeveel lieve mensen ik in mijn leven heb gehad. Want tja, om iemand treuren is niet fijn, maar het is wel prachtig dat je iemand in je leven hebt mogen hebben die zo belangrijk voor je was, dat je er nu je tranen voor laat vloeien. Het is en blijft natuurlijk een schrale troost, maar het helpt me altijd herinneren dat rouwen om iemand niet iets negatiefs is en dat zorgt ervoor dat ik er niet tegen vecht.

Alle tranen die je laat,
zijn een prachtig testament,
waarin voorgoed geschreven staat,
wat voor lief mens je hebt gekend.

7 gedachten over “Tranen als testament – Dichtgedachten 1640”

 1. Wàt een schitterend gedicht is dit weer Martin !
  Alle tranen die je laat ……..
  Zo bijzonder gevoelig he die ik kan gebruiken als ik voor iemand die in een situatie is die steun en sterkte nodig heeft ! Ik schrijf er dan wel Jouw naam erbij ,dat vind ik wel zo eerlijk he ? Omdat vrienden gewent zijn om een gedichtje van mij te ontvangen he ? Machtig Martin dat jij zo goed kan dichten zeg ! blijf verder gaan met dichten he ? Omdat je meester in het dichten kan worden he ? wist je dat wel ? hahah ja ja echt ?? van Hannah hoor en nog een hele fijne dag hoor ! byeeeeeeeeeeeeee

  Beantwoorden
 2. Heel mooie tekst! Je kunt ook heel diep verdriet hebben zonder tranen ! Verdriet waarover niet voldoende kan gepraat worden ! Is dat verdriet niet het diepste??? Tranen kunnen zo bevrijdend werken !

  Beantwoorden
 3. Goedemiddag,
  Het voldongen feit dat je om een dierbare moet rouwen, ervaar ik als verschrikkelijk rauw en verdrietig en als groot gemis, maar inderdaad zijn er 2 kanten aan deze medaille….. als je iemand zo mist, was die persoon je ook érg dierbaar.
  Dankjewel dat je het zo hebt verwoord.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00