Het gaat niet om succes – Dichtgedachten 533

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik krijg regelmatig vragen van mensen die zelf ook iets creatiefs willen doen, en willen weten hoe ze zo snel mogelijk een groot publiek kunnen bereiken. Mijn antwoord daarop is altijd hetzelfde: niet.

Zo snel mogelijk een groot publiek bereiken is niet nuttig en bovendien totaal niet interessant. We leven in een tijd die wordt gedomineerd door likes, volgers en views, op de een of andere manier geeft dat mensen het idee dat veel volgers hebben, gelijk staat aan succes.

De realiteit is dat je echt heel gefrustreerd zult raken wanneer je iets gaat doen omdat je er graag succes mee wil hebben. Succes is fijn en tof, maar altijd, en dan bedoel ik echt áltijd, een neveneffect van doen waar je goed in bent en waar je gelukkig van wordt. Houd je niet bezig met doelgroepen, volgers, likes en views. Ga doen waar je goed in bent, waar jij gelukkig van wordt en deel het met de wereld.

Misschien krijg je een enorme fanbase, misschien ook niet. Dat maakt écht niet uit wanneer je doet waar je blij van wordt. Want wanneer je doet wat je gelukkig maakt, heb je geen externe validatie nodig.

Daarover gaat dit gedicht:

Het gaat niet om succes,
niet om die ene hit.
Het gaat om delen met de wereld,
de muziek die in je zit.

5 gedachten over “Het gaat niet om succes – Dichtgedachten 533”

  1. Nou, zo is het wel! Want…Geluk is het resultaat van iets dat van binnenuit komt, en niet afhankelijk van…idd. likes, volgers, kranteartikelen etc. Daar wordt je alleen maar nerveus van, want….het is nooit genoeg. Niets is wispelturiger dan de massa.
    Applaus duurt maar even, en dan gaan je Peers weer over tot de orde van de dag.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00