Doe het, of niet – Dichtgedachten #1409

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ben jij een twijfelkont? Ik bij vlagen wel. In sommige gevallen kan ik van alles tegen elkaar afwegen, weglopen, weer terugkomen, en dat nog drie keer.

Doe ik iets wel, doe ik iets niet? En doe ik het dan zus, of zo? Het is niet per se iets slechts. Als je keuze bijvoorbeeld om geld gaat, dat je maar één keer kunt uitgeven, of als je keuze vergaande gevolgen kan hebben, dan wil je heel zeker van je zaak zijn voordat je de knoop doorhakt.

Als ik vroeger twijfelde of ik iets zou kopen of niet, zei mijn moeder altijd: ‘Bij twijfel niet doen. Dan wil je het niet graag genoeg.’ Maar er zijn kwesties die lastiger zijn dan een broek of cd kopen.

Zo zijn er ook kwesties waarin je eigenlijk wel weet wat je wilt, het is alleen lastig. Bijvoorbeeld als je een relatie wilt verbreken, kun je er voor jezelf al wel uit zijn dat je niet met hem of haar verder wilt. Maar als diegene nog van jou houdt, maakt dat de beslissing een stuk moeilijker. Je kunt dan enorm lang zitten wikken en wegen, maar op het moment dat de twijfel toeslaat, weet je dan niet al hoe laat het is?

Waar het ook om gaat: heel vaak weet je diep vanbinnen wel wat je wilt, en voegt lang twijfelen niet zoveel toe. Dus hak de knoop door, spring in het diepe. Wat de uitkomst ook is, er is vaak wel een mouw aan vast te knopen. 

Dat wordt omschreven in dit gedicht:

Verspil geen tijd aan twijfel,
doe het, of doe het niet.
Het wordt sowieso heel anders,
dan hoe je het nu voor je ziet.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00