Onzekerheid – Dichtgedachten #663

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Onzekerheid is iets dat je kan opvreten en je leven kan bepalen, helaas. Het kan echt heel veel invloed hebben, terwijl het vaak helemaal niet nodig is. 

Als jij bijvoorbeeld ergens werkt, dan is dat omdat je al veel ervaring hebt op dat gebied, of omdat je ervoor gestudeerd hebt, of omdat iemand die jou aannam voor de baan, iets in je zag en dacht dat jij erg goed binnen die functie past. 

En ja, dat kan heel gek voelen. Het gevoel van trots zijn op jezelf is toch nog een klein beetje een taboe in dit bescheiden land. Maar echt: als je ergens hard voor gewerkt hebt, en je hebt veel kennis over iets, wees er dan trots op en straal het uit.

Als je dat lastig vindt, bedenk dan dat iedereen hiermee te maken heeft. Beyoncé twijfelt vast wel eens aan haar stem. Leonardo DiCaprio is ook wel eens ontevreden over hoe hij een scène speelt en je eigen baas vraagt zich ook regelmatig af of hij iets wel goed heeft gedaan.

Hopelijk helpt dat idee om ervoor te zorgen dat je je wat zekerder voelt van jezelf. Dat is in elk geval wel waar dit gedicht over gaat:

Als je wat onzeker bent,
omdat je niet weet wat je doet.
Onthoud: voor iedereen die je kent,
geldt dat net zo goed.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00