Niet iedereen tevreden – Dichtgedachten #267

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Stel je toch eens voor, dat je iedereen tevreden moest houden. Dat is toch niet te doen? Er zijn zoveel mensen op de wereld, en verreweg de meeste ervan ken je toch niet.

De een is een meesterrecycler, die vindt misschien dat een ander hier beter op kan letten. De ander eet nooit vlees, die vindt misschien dat jij beter minder vaak een biefstukje kan nemen. Dan is er weer iemand die altijd over het leven nadenkt en een ander die overal door beledigd raakt…

Mensen komen in alle soorten en maten. Sommige mensen zullen simpelweg nooit tevreden zijn, en dat komt deels door hun eigen onzekerheid; ze zijn bang dat ze zelf niet goed genoeg zijn, en projecteren dat op jou, omdat ze bang zijn dat jij wel succes hebt. 

Gelukkig heb jij wel het beste met jezelf voor, en weet jij heel goed wat je allemaal kunt. Dus werk je ergens aan en weet je zeker dat je goed bezig bent? Of sta jij geheel achter de manier waarop jij in het leven staat? 

Zorg dan dat jij zelf je grootste supporter wordt. Blijf openstaan voor opmerkingen van buitenaf, zolang ze opbouwend zijn en bedoeld om je verder te helpen. Maar zolang jij tevreden bent, heeft niemand anders daar een mening over te hebben.  

Daarover gaat dit gedicht:

Je houdt nooit iedereen tevreden,
en met dat in je achterhoofd,
is het makkelijker leven,
voor dat waar je in gelooft.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00