Verlangen naar liefde – Dichtgedachten 2233

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij deze gedachte is “Terms of Endearment” uit 1983, geregisseerd door James L. Brooks. De film volgt de relatie tussen moeder Aurora en haar dochter Emma, waarbij liefde en verlangen centraal staan.

Aurora geeft onvoorwaardelijk veel liefde aan haar dochter, maar worstelt zelf met het ontvangen van liefde na het overlijden van haar man. Emma daarentegen verlangt naar een diepere connectie met haar moeder en zoekt naar erkenning voor wie ze werkelijk is.

Deze emotionele rollercoaster laat zien hoe complex relaties kunnen zijn wanneer gevoelens van geven en ontvangen niet in balans zijn. Het herinnert ons eraan dat ware liefde begint bij onszelf: alleen als we bereid zijn om onze eigen behoeften te erkennen, kunnen we oprecht anderen de liefde schenken die ze verdienen.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

De liefde die je in je leven,
zo graag aan anderen wil geven,
is vaak gelijk aan het verlangen,
naar wat je zelf graag zou ontvangen.

16 gedachten over “Verlangen naar liefde – Dichtgedachten 2233”

 1. Mooi omschreven gedicht en een waarheid als een koe. Soms zet ik jouw gedicht op face book en deze zet ik er op met jouw naam natuurlijk!
  Dank je wel! Fijne zondag!

  Beantwoorden
 2. Weer een mooi en uit het leven gegrepen gedicht.
  100% waar, als ik voor mijzelf mag spreken.
  Een mooie en gezellige dag met elkaar 👋

  Beantwoorden
 3. Ik vindt het zo fijn om jou gedichten te lezen!!
  Onze schoonzoon is op 34 jarige leeftijd overleden ,😌
  Wij zitten echt in een diepe rouwproces…. En onze dochter helemaal ze heeft een 💔 en dat zit heel diep bij haar … dankjewel voor de mooie gedichten en mooi woorden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00