Een plek om oprecht jezelf te zijn – Dichtgedachten 775

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte van echte vriendschap is “The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring” uit 2001, geregisseerd door Peter Jackson. Het verhaal volgt een diverse groep personages, waaronder hobbits Frodo en Sam, elf Legolas en dwerg Gimli, terwijl ze samenwerken om een krachtige ring te vernietigen.

Deze film illustreert op prachtige wijze hoe zeldzaam echte vriendschap kan zijn. Ondanks hun verschillende achtergronden en persoonlijkheden bundelen deze personages hun krachten om het kwaad te bestrijden. Ze steunen elkaar door dik en dun, delen in elkaars angsten en triomfen.

Wat deze vriendschappen zo bijzonder maakt is dat er altijd een plek is waar ze zichzelf kunnen zijn zonder oordeel. In de gevaarlijke wereld van Midden-aarde biedt de fellowship elkaar troost in moeilijke tijden en stimuleren ze elkaar om het beste uit zichzelf te halen.

“The Fellowship of the Ring” herinnert ons eraan dat ware vriendelijkheid niet afhankelijk is van gelijkenissen tussen mensen; het draait allemaal om acceptatie, ondersteuning en onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Echte vriendschap is heel zeldzaam,
en juist dat maakt het zo fijn,
dat er bij hen altijd een plek is,
om oprecht jezelf te zijn.

6 gedachten over “Een plek om oprecht jezelf te zijn – Dichtgedachten 775”

  1. De ban v.d. Ring. Een heroisch epistel en film gerelateerd aan oude Mythologie. Maar alle oude mythische overleveringen hadden diepe betekenissen, gerelateerd aan archetypen die in het collectieve onderbewustzijn van de mensheid huizen. In mythen, sprookjes e.d. komen deze in een metaforisch verhaal tot leven. Prachtich om te lezen, als film te zien etc, en weg te dromen over heldendaden etc.
    Wij staan echter voor dit soort opgaven, die vermomd plaats vinden in ons eigen leven.
    Ieder tijdperk heeft zijn eigen maatschappelijke vermommingen… (The good, the bad and the ugly…of zo iets) WE hebben altijd keuzes, en we moeten bereid zijn ons ook in de ander te kunnen verplaatsen. Daardoor verbreed ons perspektief, en kunnen we ons zelf en onze eigen belangen en prioriteiten wat meer met een korretje of…vaatje zout nemen.

    Beantwoorden
  2. Waar, maar mijn beste vriendin woonde 1500 km bij mij vandaan. dus bleef het bij schrijven, foto’s, telefoneren. en zomervakantie; dat is niet helemaal hetzelfde..

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00