Van je droom beroven – Dichtgedachten_2224

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In de vroege jaren van de 20e eeuw was er een jonge man genaamd Walt Disney die een droom had om de wereld te vermaken met zijn tekeningen. Hij werd echter keer op keer afgewezen door krantenredacteuren, die zeiden dat hij geen talent had. Maar Walt geloofde rotsvast in zijn droom en gaf niet op. Hij zette door en begon zijn eigen bedrijf, dat uiteindelijk uitgroeide tot een van de grootste entertainmentbedrijven ter wereld. Walt Disney’s verhaal is een krachtig voorbeeld van hoe vastberadenheid en geloof in jezelf, zelfs in het licht van tegenslagen, je kunnen leiden naar je einddoel. Zijn droom werd niet gestolen door de negatieve meningen van anderen, maar werd juist versterkt door zijn onwankelbare geloof in zijn eigen talent en mogelijkheden.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Laat je niet van je droom beroven,
het is meer dan alleen talent,
maar ook er rotsvast in geloven,
tot je bij je einddoel bent.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

5 gedachten over “Van je droom beroven – Dichtgedachten_2224”

 1. De voorbeelden aangehaald zijn natuurlijk mensen geweest die het ver geschopt hebben in de wereld. En ja, het bestaat. Maar er is wel een prijs voor betaald. Dat is altijd zo. Het aardse leven bestaat natuurlijk uit licht en donker. Waar veel nadruk ligt op het ene, komt tekort in iets anders. Het is ieder z,n keus. Want…uiteindelijk is ..Het Pad…het Doel. Daardoor leren we relativeren. En in ierdere levensfase hebben we weer andere doelen. En….ik heb nog steeds hetzelfde doel als altijd: Een leefbaar plekje waar ik mijn energie kan resetten, afgescheiden van het lawaai van de buitenwereld, ruimte voor mezelf, wat dat zelf dan ook moge voorstellen. Realiserend dat ik alles zelf moet doen, heb ik gisteren dus anderhalf uur behang staan afweken op 78 jarige leeftijd met een astma kwaal. DIY modus. Ik hoef geen miljoenenbedrijf, maar wel graag een plekje voor mezelf. Dat is mijn droom. Nog steeds.

  Beantwoorden
  • geweldig 78 jarige mevrouw!
   ik ben 63 en heb nooit een doel/pad gehad en nog steeds niet, ik doe maar wat en dat maakt niet dat ik mij prettig/gelukkig voel 😔

   Beantwoorden
 2. Ik ben 83 dus in de winter van mijn leven en heb niet meer veel dromen dan dat het goed gaat met kinderen, kleinkinderen, achterkleinkind. En dat gaat best wel goed! bijna ieder mens heeft denk ik aan het eind van zijn leven nog een onvervulde wens, die niet meer vervuld wordt. Maar als je dan denkt aan de dromen die wel uitgekomen zijn, dan is dat voldoende….

  Beantwoorden
  • Ik deel volledig wat je hier schrijft Elske, iemand vroeg mij een tijdje geleden of ik nog dromen had op mijn leeftijd ?
   Ik vertelde haar ongeveer hetzelfde wat jij hierboven neerschreef. Moge het u verder goed gaan Elske. 🙂🙏👋

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00