Oorlog – Dichtgedachten #680

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een wereld zonder oorlog, we dromen er natuurlijk allemaal van. Als ik daar een gedicht over plaats, is de reactie vaak: leuk idee, maar dat gaat toch niet gebeuren. Dat stemt me verdrietig.
Ook ik realiseer me dat wereldvrede ver weg is, en dat het moeilijk zal zijn om dat ooit te bereiken. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Binnen nu en tien jaar zal het niet gebeuren, maar binnen nu en 100 jaar, wie weet. Ik denk dat we daarin moeten blijven geloven. Als we geen vertrouwen meer hebben in de wereld, wat heeft het dan überhaupt allemaal voor zin? Dit gedicht is dan ook vooral een droom en een wens. Omdat hoop doet leven.
Als we nu eens geen soldaten,
maar de oorlog laten schieten,
dan zouden mensen meer gaan praten,
minder lijden, meer genieten.

12 gedachten over “Oorlog – Dichtgedachten #680”

 1. Goedemiddag Martin,
  Wat heb je dit weer prachtig verwoord.
  Zinloos deze oorlog wat win je ermee, alleen maar slachtoffers
  en een mooi land kapot gemaakt, vreselijk.
  Fijne middag!

  Beantwoorden
 2. Als dat nog eens gebeurd:
  Wat zou de wereld anders zijn, als er in plaats van leed en pijn, geluk en goedheid heersen zou, verbondenheid en goede trouw, als oorlog eens verdwenen was en steden uit hun puin en as, voorgoed herrezen zouden zijn…wat zou de wereld anders zijn! 🙏

  Beantwoorden
 3. Prachtig gedicht, iedereen kan voor zichzelf besluiten om alle oorlog in en buiten onszelf te laten schieten. Zoals een doorgeef lichtje, zal de hele wereld dan verwarmd worden door stralend licht. Licht straalt het mooiste in het donker, maakt alles kompleet. De kracht van ieder mens, is de kracht voor en van alle mensen. Dankjewel voor je mooie hoopvolle, krachtige, zuivere gedichten 🦅

  Beantwoorden
 4. We zouden de weg van de Jehova’s getuigen moeten volgen. Die zullen nooit of te nimmer de wapens opnemen. Je schiet niet op je broeders en zusters.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00