Negatieve zelfgedachten – Dichtgedachten_2220

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In de jaren 60 van de vorige eeuw was er een jonge vrouw genaamd Elizabeth. Ze groeide op in een tijd waarin vrouwen vaak werden gezien als minderwaardig aan mannen. Elizabeth had echter grote dromen en wilde graag advocaat worden, iets wat destijds voor vrouwen bijna ondenkbaar was.

Ondanks alle tegenstand besloot ze haar droom na te jagen en zich aan te melden voor rechtenstudie. Tijdens haar studie werd ze geconfronteerd met veel discriminatie en seksisme, maar dat weerhield haar er niet van om door te zetten.

Uiteindelijk slaagde Elizabeth cum laude af en begon ze als advocate te werken. Ze stond bekend om haar vastberadenheid en intelligentie, waardoor ze al snel succesvolle zaken won.

Elizabeth is niemand minder dan Ruth Bader Ginsburg, voormalig rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Haar verhaal toont aan dat je met doorzettingsvermogen je eigen gedachten kunt overwinnen en je grootste doelen kunt bereiken, zelfs in tijden waarin dit moeilijk lijkt.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Wat je denkt, dat maak je waar,
wie bewust is van die krachten,
begrijpt direct ook het gevaar,
van negatieve zelfgedachten.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

6 gedachten over “Negatieve zelfgedachten – Dichtgedachten_2220”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00