Een film die perfect aansluit bij de gedachte van het goede in mensen willen zien, maar ook het gevaar van naïviteit benadrukt, is “The Shining” uit 1980. Deze iconische horrorfilm, geregisseerd door Stanley Kubrick en gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, volgt Jack Torrance (gespeeld door Jack Nicholson) terwijl hij als winterbewaker met zijn gezin intrekt in een afgelegen hotel.
Hoewel Jack aanvankelijk wordt gezien als een liefhebbende vader en echtgenoot die worstelt met zijn innerlijke demonen, onthult de isolatie en duistere krachten van het hotel langzaam zijn ware aard. Zijn obsessie met geweld en waanzin leidt uiteindelijk tot een angstaanjagende confrontatie waarbij hij zijn eigen familie bedreigt.
“The Shining” herinnert ons eraan dat hoewel we graag geloven in het goede in mensen, sommigen toch worden overmeesterd door duisternis en kwaad. Het is belangrijk om niet blind te blijven voor de potentiële gevaren die schuilen achter mooie façades.
Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.
Het goede in mensen willen zien,
daarmee is écht niets mis.
Maar bij een enkeling toch misschien,
iets dat oprecht gevaarlijk is.
Mijn echtgenoot vindt dat ik dat te veel doe
Ik vind het fijner om het goede in de mensen te zien.
Dan wordt je soms teleur gesteld.
Helaas bestaan er ook wolven in schaapskleren.
Gedicht om over na te denken!