Droom groot, maar handel klein – Dichtgedachten_2208

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In 1961 kondigde president John F. Kennedy aan dat de VS tegen het einde van het decennium een man op de maan zou zetten. Het was een ongelooflijk ambitieus doel, gezien de technologie van die tijd. Maar NASA begon met kleine, haalbare stappen. Eerst stuurden ze een man in een baan om de aarde. Daarna stuurden ze een man in een baan om de maan. Elke stap, hoe klein ook, bracht hen dichter bij hun uiteindelijke doel. En in 1969, acht jaar na Kennedy’s aankondiging, zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Het was een monumentale prestatie die begon met een droom, maar werd gerealiseerd door het nemen van kleine, haalbare stappen.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Droom groot, maar handel klein,
wat het ook is dat je verzint,
het zal ineens niet zo onhaalbaar zijn,
als je met een kleine stap begint.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

6 gedachten over “Droom groot, maar handel klein – Dichtgedachten_2208”

  1. Kleine stappen: Mijn moeder (Ze is nu 103 jaar oud!) zei altijd: Iedere dag een draadje, is een hemdsmouw in het jaar. Kennelijk een heel oud gezegde.

    Beantwoorden
  2. Hoi Martin, het viel me op dat ik het verhaal achter het gedicht herkende, dus ik heb even teruggekeken en ja hoor! 2 januari heeft AI hetzelfde verhaal voor je bedacht…
    Wel weer een mooi gedicht trouwens!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00