Seksuele intimidatie – Dichtgedachten 824

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die direct aansluit bij de gedachte achter seksuele intimidatie is “The Girl with the Dragon Tattoo” (2009), gebaseerd op het gelijknamige boek van Stieg Larsson. Deze thriller volgt Lisbeth Salander, een getalenteerde hacker met een duister verleden, en Mikael Blomkvist, een journalist die haar hulp inroept om een moordzaak op te lossen.

In deze film wordt de gruwelijke realiteit van seksuele intimidatie blootgelegd. Lisbeth zelf is slachtoffer geweest van misbruik en dit heeft haar leven voorgoed veranderd. Haar karakter weerspiegelt de gevolgen van seksueel geweld: ze is wantrouwend, afstandelijk en worstelt met emotionele littekens.

“The Girl with the Dragon Tattoo” toont aan dat seksuele intimidatie geen incident is; het creëert langdurige trauma’s die iemands identiteit kunnen beïnvloeden. Het benadrukt ook hoe belangrijk het is om daders ter verantwoording te roepen en slachtoffers te steunen tijdens hun herstelproces.

Deze film biedt niet alleen spanning en intrige maar werpt ook licht op de ernstige problematiek rondom seksueel misbruik in onze samenleving.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Seksuele intimidatie,
is nooit een incident,
maar een gecreëerde situatie,
waarna je nooit jezelf meer bent.

8 gedachten over “Seksuele intimidatie – Dichtgedachten 824”

 1. Dit onderwerp is nu gelukkig iets meer bespreekbaar dan vroeger, maar helaas blijft er nog heel veel in de doofpot, Zolang geld en macht een rol spelen blijven deze dingen gebeuren. Zelfs door de overheid en hoge heren/ dames die ervan af weten wordt vaak niks gedaan, ik kan het weten want mijn pa en vele andere hebben dit vroeger meegemaakt in tehuizen en kostscholen, of zelfs inthuissituaties.
  Ik ken persoonlijk vele slachtoffers die, sommige vechten al 60 jaar voor erkenning en dat de daders gestraft worden , maar helaas krijgen ze geen hulp steun of ze zeggen u bent verjaard.
  Mijn pa heeft een boek geschreven hierover met bewijs en gesprekken gevoerd met kamerleden ze zeggen dan O wat erg dat wisten we niet , daar moeten we wat mee doen maar vervolgens hoor je nooit meer wat.(dit is hele korte versie)
  Wil er iemand meer info vraag me gerust ik kan u verwijzen naar slachtoffers en hun gevechten ook op fb zijn er lotgenoten groepen.
  Kan zo lijst opnoemen met mensen die we persoonlijk kennen en hun verhalen, daar kun je heel veel films van maken helaas 😢
  George Berben auteur kind van de rekening een verboden bestaan.( hopelijk heb ik niemand gekwetst met deze waarheid die ik kan onderbouwen)

  Beantwoorden
 2. Dit is zo ontzettend wáár. Ik denk niet dat mensen, die het niet zelf hebben ondervonden, ook maar enig idee hebben van de impact die sexuele mishandeling op iemands leven heeft. Als 15 jarige werd ik verkracht, daarna jarenlang misbruikt. Ik ben nu 72 en herinner me ieder detail. De “me too”-beweging, gevolgd door de tv-schandalen, heeft mij veel pijn gedaan.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00