Rivierwater stroomt zoals het moet – Dichtgedachten 2250

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter deze woorden is “Finding Nemo” uit 2003. In deze animatiefilm van Pixar volgen we het avontuur van de clownvis Marlin en zijn zoektocht naar zijn vermiste zoon, Nemo. Tijdens hun reis door de oceaan worden ze geconfronteerd met talloze obstakels en gevaren, maar uiteindelijk leren ze dat je soms gewoon moet vertrouwen op het stromen van het leven.

Net zoals rivierwater stroomt ook Marlin mee met de golven van het lot, zonder te weten waar hij precies naartoe gaat of hoe lang zijn reis zal duren. Hij leert om los te laten en te accepteren wat er op zijn pad komt, in plaats van krampachtig vast te houden aan controle over alles. Uiteindelijk brengt dit hem niet alleen dichter bij Nemo, maar ook bij zichzelf.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Rivierwater is echt niet bang,
voor waar het heen gaat, of hoe lang.
Het stroomt, omdat het stromen moet,
wat komt dat komt, en dat is goed.

3 gedachten over “Rivierwater stroomt zoals het moet – Dichtgedachten 2250”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00