Piekeren als superkracht – Dichtgedachten 2229

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Was piekeren maar een superkracht” is “The Truman Show” uit 1998. In deze film wordt het leven van Truman Burbank (gespeeld door Jim Carrey) live uitgezonden op televisie, zonder dat hij hiervan op de hoogte is. Hij begint langzaam te twijfelen aan zijn realiteit en begint steeds meer te piekeren over wat er echt waar is.

Truman’s constante zorgen en vragen leiden uiteindelijk tot het ontdekken van de waarheid achter zijn gemanipuleerde wereld. Zijn obsessieve gedachten en bezorgdheid helpen hem om uiteindelijk te ontsnappen aan zijn gecontroleerde bestaan en vrijheid te vinden.

Deze film laat zien hoe piekeren soms kan leiden tot belangrijke inzichten en verandering, waardoor problemen kunnen worden opgelost of nieuwe wegen kunnen worden ingeslagen.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Was piekeren maar een superkracht,
dat, als je ergens hard aan dacht,
en je je intens zorgen bleef maken,
problemen opgelost zouden raken.

9 gedachten over “Piekeren als superkracht – Dichtgedachten 2229”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00