Je hebt niemand nodig – Dichtgedachten 532

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Sommige mensen vinden een relatie maar eng, omdat ze niet afhankelijk willen zijn van iemand anders. Ze willen niemand nodig hebben om te kunnen functioneren. Heel begrijpelijk, maar dat is geen reden om een relatie te vermijden. Jij hebt namelijk niemand nodig om compleet te zijn. Je bent compleet geboren, en je redt het prima in je eentje. Natuurlijk voelt dat anders wanneer je ziek bent en daadwerkelijk niet alleen kunt overleven, maar in dit gedicht gaat het om emotionele afhankelijkheid, geen fysieke. Jij hebt niemand nodig om gelukkig te zijn, om compleet te zijn. Geluk zit namelijk in jezelf. Zolang je daar bewust van bent, en beseft dat je een ander niet nodig hebt voor je gelukt, stap je op een hele gezonde manier een relatie in. Want je hebt écht niemand nodig. Maar iemand hebben is wel fijn.

Daarover gaat dit gedicht:

Je hebt niemand nodig,
om compleet te zijn.
Je hebt niemand nodig,
maar iemand hebben is wel fijn.

4 gedachten over “Je hebt niemand nodig – Dichtgedachten 532”

 1. Ja, dat is zeker zo, je hebt niemand nodig om jezelf te zijn. Al heeft men vaak commentaar op wie je bent. Maar het is zo fijn om iemand te hebben die je af en toe een knuffel geeft.

  Beantwoorden
 2. Er zijn altijd wel afhankelijkheden, al is het dan niet van 1 persoon, dan toch van economisch sociale groeperingen in de maatschappij. Maar 1 op 1 relaties moeten toch wel in de gaten gehouden worden, omdat er ook onbewusten drijfveren bij te pas komen. De afhankelijkheden moeten dus niet ongezond worden.

  Beantwoorden
 3. Ja,daar zit toch wel iets in…zoals het gezegd word..
  En tuurlijk fijn,als het zo zou zijn…
  Maar zoveel in mijn,me kids , familie,..ons leven allemaal,gebeurd
  Das ni te beschrijven in woorden😢..Ik zei jaren geleden al…Ik kan een omnibus schrijven..Nooit gedaan ,beetje jammer,🤗Das een grapje hoor😉,want had ik nu al een vervolg moeten gaan schrijven,pff ben ik nog ni aan toe,hoor😉🤣…net als zovelen met mij💞🦋
  Nee hoor,ondanks alles nu weer,. hoe moeilijk ook,zeker voor mijn kids,geniet ik ook samen met hun en van me geweldige kleinzoon en fam ,tussedoor ,van het leven ,wat ons is gegeven👏💕En tuurlijk je hebt niemand nodig ,…want je wilt er ook zijn voor je dierbaren,je kids enniedereen,tenminste,ik wel,met al me liefde
  Maar soms heb je/ik ..ook wel ffe die knuffel of raad of een gesprekje nodig om te delen..en das net ffe iemand erbij🤗

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00