Oud en wijs na een reis – Dichtgedachten 2226

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij deze gedachte is “The Curious Case of Benjamin Button” uit 2008, geregisseerd door David Fincher. Hoewel de film niet tussen 2019 en 2024 is gemaakt, vertelt het verhaal van Benjamin Button wel op een prachtige manier over de reis van jong naar oud en wijs.

In de film wordt Benjamin Button geboren als een oude man en wordt hij steeds jonger naarmate de tijd verstrijkt. Door zijn ongewone omstandigheden leeft hij een leven vol avontuur, liefde en verlies. Uiteindelijk realiseert hij zich dat elke fase van zijn leven hem heeft gevormd tot wie hij uiteindelijk is geworden.

“The Curious Case of Benjamin Button” herinnert ons eraan dat elke levensfase waardevol is in onze persoonlijke groei en ontwikkeling, zelfs als we soms vergeten dat oud worden het resultaat is van onze jeugdige ervaringen.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

We vergeten soms dat oud en wijs,
het resultaat is van een reis.
En dat we daarvoor toch eerst even,
jong en onnozel moeten leven.

4 gedachten over “Oud en wijs na een reis – Dichtgedachten 2226”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00