Niets meer dan liefde – Dichtgedachten 2225

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter deze tekst is “The Shape of Water” uit 2017, geregisseerd door Guillermo del Toro. Het verhaal draait om een stomme vrouw genaamd Elisa die verliefd wordt op een mysterieus amfibisch wezen dat gevangen wordt gehouden in het laboratorium waar ze werkt.

Net als de twee mensen in het liedje, begrijpen Elisa en haar liefde voor het wezen elkaar zonder woorden. Ze vinden troost en geluk in elkaars gezelschap, ondanks hun verschillende achtergronden en uiterlijke kenmerken.

De film verkent thema’s van liefde, acceptatie en empathie – allemaal aspecten die belangrijk zijn om te begrijpen wat echte verbinding betekent. Net zoals chocolade kan liefde zoet zijn maar ook bitterzoet – iets wat zowel Elisa als haar amfibische geliefde leren tijdens hun ontroerende relatie.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Die twee die in een liedje schreven,
dat je niets méér dan liefde hoeft,
hadden waarschijnlijk in hun leven,
niet veel chocola geproefd.

6 gedachten over “Niets meer dan liefde – Dichtgedachten 2225”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00