Soms wil het niet lukken – Dichtgedachten 1632

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Iedereen heeft wel eens een dag waarop het allemaal tegenzit. Het kan komen door hoe je uit bed gestapt bent of gewoon omdat het geluk zich eventjes tegen je heeft gekeerd. Wat ook de reden is, het heeft heel weinig zin om je ertegen te verzetten. Sterker nog, vaak is het zo dat hoe harder je ertegen vecht, des te erger zo’n dag wordt. Vaak is het zo dat een nachtje slaap je goed doet, maarja, je kunt moeilijk om twee uur ‘s middags besluiten dat de dag voorbij is. Toch is er nog een tussenweg. Als ik zo’n dag heb, dat ik me gewoon echt niet fijn voel en dat alles tegen lijkt te zitten, dan besluit ik meestal gewoon even een tukje te doen op de bank. Het lijkt te simpel voor woorden, maar het werkt echt. Vaak speelt moeheid je parten en eventjes slapen helpt je hoofd even te resetten. En zo niet heb je in elk geval een lekker tukkie gedaan.

Soms wil het allemaal niet lukken,
als het niet gaat, niet wil, niet kan,
is op de bank een uurtje tukken,
spontaan het allerbeste plan.

14 gedachten over “Soms wil het niet lukken – Dichtgedachten 1632”

  1. Dat is een heel goed idee, zeker te doen voor zelfstandigen en pensionado’s, maar kan natuurlijk niet als je voor een baas werkt. Dan zul je je toch echt moeten vermannen tot je naar huis kunt.

    Beantwoorden
  2. Ja, Martin, effectief slapen laat de “batterijen ” weer op. En…laat het niet tot een Burn out komen, want dan is ëffe een Tukkie doen” niet genoeg.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00