Negatief denken leidt tot negativiteit – Dichtgedachten 840

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Jij bent de baas van je gedachten, bepaal waaraan je aandacht schenkt. Je kunt niets positiefs verwachten, als je steeds negatiever denkt” is “The Graduate” uit 1967. Deze iconische film vertelt het verhaal van Benjamin Braddock (gespeeld door Dustin Hoffman), een jonge man die net is afgestudeerd en worstelt met zijn toekomstperspectieven.

Benjamin wordt geconfronteerd met verschillende negatieve invloeden in zijn leven: de druk van zijn ouders om succesvol te worden, een affaire met Mrs. Robinson (de vrouw van zijn vaders zakenpartner) en uiteindelijk ook verliefdheid op haar dochter Elaine.

Deze film laat zien hoe Benjamin’s gedachten en keuzes bepalend zijn voor het pad dat hij bewandelt. Hij moet leren om los te breken uit de negativiteit in zijn leven en zich richten op wat hem echt gelukkig maakt.

“The Graduate” benadrukt dus het belang van positieve gedachten en bewuste keuzes maken voor ons eigen welzijn. Het herinnert ons eraan dat we zelf controle hebben over onze mindset en dat dit invloed heeft op onze ervaringen in het leven.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Jij bent de baas van je gedachten,
bepaal waaraan je aandacht schenkt.
Je kunt niets positiefs verwachten,
als je steeds negatiever denkt.

8 gedachten over “Negatief denken leidt tot negativiteit – Dichtgedachten 840”

  • DIT gedicht is zo waar als een gieter.
   Ik kamp daar al

   Zo waar als een gieter.Ik kamp daar al mijn hele leven mee.Het ene moment kan ik omgaan met het positieve maar bij minste negatieve invloeden ben ik de positiviteit verloren.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00