Voed je dromen – Dichtgedachten #799

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wie gestresst raakt, kan vaak alleen nog maar aan één ding denken. Een project voor school of werk, een verhuizing die eraan komt en waar meer tijd in zit dan je had gedacht, of een ruzie. Het kan van alles zijn.

Het is op dat moment een belangrijke factor in ons leven, maar je kunt dingen onbewust ook veel groter maken dan ze zijn. Je brein heeft heel veel macht, en als je brein alleen maar bezig is met een negatief aspect, omring je jezelf niet alleen met negatieve gedachten, maar geef je bovendien geen plek aan positiviteit.

Natuurlijk zijn er zaken waar je nou eenmaal doorheen moet. Je kunt ze niet negeren. Maar je kunt wel proberen om de tijd die je eraan besteedt, in te perken. Zodat je meer ruimte overhoudt voor andere dingen, en je niet de kans krijgt opgeslokt te worden. 

Een gestresst brein werkt veel minder efficiënt dan ontspannen hersenen, dus ook al heb je in dat geval minder tijd om je ergens druk om te maken, je zult de tijd die je eraan kwijt bent, veel nuttiger besteden. En je houdt nog ruimte over voor leuke dingen ook. 

Dat is de boodschap achter het gedicht van vandaag:

Alles wat je voedt dat groeit,
dat geldt voor dromen en voor zorgen.
Waar je vandaag je energie in steekt,
zal twee keer zo groot zijn morgen.

8 gedachten over “Voed je dromen – Dichtgedachten #799”

 1. Niet zo eenvoudig om in praktijk te brengen, maar uw gedichten helpen ( en de bijbehorende uitleg ) om het te proberen positiever te bekijken … Bedankt.

  Beantwoorden
 2. Go with the Flow. We kunnen nu eenmaal niet van het ene Pretje naar het andere “tuffen” Of…van Plaatje naar Plaatje. Het Plaatje moet ook nog eens gerealiseerd worden, en dat kost iets meer moeite en ….obstakels…dan het…zappen …van Plaatje naar Plaatje. En…Dromen realiseren kost nog meer moeite. Daarom….Neem niet te veel hooi op je vork, en bekijk …dromen en plaatjes ….vanuit het juiste perspectief.

  Beantwoorden
 3. Prachtig ! Eergisteren mijn dochter naar spoed gebracht , gelukkig weer thuis na behandeling . Nu dus mijn zorgen niet laten groeien maar onze dromen wel

  Beantwoorden
 4. Dit geeft weer hou vast.
  Als je om je heen kijkt gebeurt er te veel. Dus probeer ik in ons eigen kringetje te genieten van de leuke en fijne dingen. Dat geeft weer houvast.

  Beantwoorden
 5. Goedemorgen Martin!
  Deze is weer heel mooi en duidelijk!
  Door alles wat op dit moment gaande is in de wereld,
  bekijk ik het per dag, dat leeft wat makkelijker.
  Fijne zondag!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00