Menu van je relatie – Dichtgedachten_2206

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In de jaren 30 van de vorige eeuw was er een beroemd restaurant in Parijs genaamd “Le Jardin des Gourmets”. Het stond bekend om zijn heerlijke gerechten en romantische sfeer. Op een dag kwam er een jong stel, Pierre en Marie, die al jarenlang samen waren. Ze hadden gehoord over het geweldige eten en besloten hun relatie nieuw leven in te blazen door hier te dineren.

Toen ze aan tafel zaten, merkten ze echter dat er iets ontbrak: liefde. Hun gesprekken waren oppervlakkig en afstandelijk geworden. Terwijl ze naar het menu keken, realiseerden ze zich dat dit restaurant niet langer voor hen bestemd was.

Ze betaalden snel hun rekening zonder iets te bestellen en verlieten teleurgesteld het restaurant. Dit moment markeerde het einde van hun relatie.

Deze anekdote illustreert hoe belangrijk liefde is in een relatie; als deze ontbreekt, heeft zelfs de meest romantische setting geen betekenis meer.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Als in het menu van je relatie,
geen liefde meer is opgenomen.
Dan is dit wellicht een restaurant,
waar je niet meer hoeft te komen.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

11 gedachten over “Menu van je relatie – Dichtgedachten_2206”

  1. Heel mooi en ook heel erg waar. Liefde is niet een “materieel -stoffelijk”iets. Het is ongrijpbaar..onaantastbaar…Het IS.. Dus de setting is niet belangrijk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00