Liever een oeps dan een wat als – Dichtgedachten 2239

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Natuurlijk gaan er dingen mis, haal je je ellende op de hals. Dat is dan maar wat het is, liever een ‘oeps’ dan een ‘wat als'” is The Pursuit of Happyness uit 2006. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van Chris Gardner (gespeeld door Will Smith), een dakloze vader die ondanks alle tegenslagen en obstakels vastbesloten blijft om zijn leven en dat van zijn zoontje te verbeteren.

In deze hartverscheurende en inspirerende film zien we hoe Chris keer op keer geconfronteerd wordt met tegenslagen, maar nooit opgeeft. Hij leert dat fouten maken en falen onvermijdelijk zijn in het streven naar geluk, maar dat juist deze ervaringen hem sterker maken en uiteindelijk leiden tot succes. The Pursuit of Happyness laat zien dat soms risico’s nemen en fouten maken essentieel zijn voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Natuurlijk gaan er dingen mis,
haal je je ellende op de hals.
Dat is dan maar wat het is,
liever een ‘oeps’ dan een ‘wat als’.

5 gedachten over “Liever een oeps dan een wat als – Dichtgedachten 2239”

  1. Het is een ‘waar’ gedicht!
    We blijven vaak veel te lang in onze fouten hangen, kunnen het niet meer terug draaien en moeten verder. En dat is soms heel moeilijk.
    Mooi gedicht Martin, ga zo door!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00