Laat ruimte voor de speling van het lot. – Dichtgedachten 2248

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte van plannen maken maar niet je leven kapot plannen, is “The Bucket List” uit 2007. In deze film besluiten twee terminaal zieke mannen, gespeeld door Jack Nicholson en Morgan Freeman, om een lijst te maken van dingen die ze nog willen doen voordat ze sterven. Ze reizen de wereld rond en beleven allerlei avonturen terwijl ze hun bucketlist afwerken.

Hoewel het belangrijk is om doelen te stellen en plannen te maken voor de toekomst, herinnert deze film ons eraan dat het leven onvoorspelbaar is en dat we moeten genieten van elk moment. Soms kunnen spontane gebeurtenissen of onverwachte wendingen ons leiden naar plekken waar we nooit hadden gedacht te komen.

“The Bucket List” laat zien dat hoewel planning belangrijk is, flexibiliteit en openheid voor nieuwe ervaringen net zo essentieel zijn in het leven.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Plannen maken is fantastisch,
maar plan je leven niet kapot.
Laat ook nog een beetje ruimte,
voor de speling van het lot.

8 gedachten over “Laat ruimte voor de speling van het lot. – Dichtgedachten 2248”

 1. We leven in Nederland. Als het al niet je eigen plannen zijn, is het wel een tsunami aan verstikkende plannen die anderen over je uitstorten, zodat ook jij een rol kunt spelen in die stortvloed waarin je meegesleurd wordt, als je
  niet uitkijkt. Vooral, omdat we in een wereld leven waarin ons perfekte Plaatjes worden getoond. Het duurt alleen “EVEN” om zo,n plaatje te realiseren.

  Beantwoorden
 2. Goede morgen. Elke ochtend lees ik jullie gedichtjes.
  Heel vaak komt een gedicht op het goede moment voorbij.
  Heel pakkend soms. Ga zo door. Ik ben er heeeeeel erg blij mee.
  Dank je wel,. Groetjes.

  Beantwoorden
 3. Ja soms lopen plannen heel anders dan je van te had bedacht, maar meegaan in de flow , het lot bepalen is het loslaten van plannen. Vaak de beste oplossing

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00