Koester hen die zijn gebleven – Dichtgedachten 661

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Als je niets meer hebt te geven, geen geld geen liefde en geen tijd, koester dan hen die zijn gebleven, want die raak je nooit meer kwijt” is “The Fault in Our Stars” uit 2014. Deze verfilming van het gelijknamige boek van John Green vertelt het hartverscheurende verhaal van Hazel Grace Lancaster en Augustus Waters, twee tieners met kanker.

In deze ontroerende film worden Hazel en Gus geconfronteerd met hun eigen sterfelijkheid en de beperkte tijd die ze nog hebben. Ondanks hun fysieke zwakte vinden ze steun bij elkaar in een wereld waarin ze zich vaak alleen voelen. Ze leren dat ware vriendschap onvoorwaardelijk is en dat de mensen die er altijd voor je zijn niet zomaar vervangen kunnen worden.

“The Fault in Our Stars” herinnert ons eraan om dankbaar te zijn voor degenen die altijd aan onze zijde staan wanneer we niets anders meer kunnen bieden. Het herinnert ons eraan om kostbare relaties te koesteren omdat deze onvervangbaar zijn – zelfs als we alles lijken te hebben verloren.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Als je niets meer hebt te geven,
geen geld geen liefde en geen tijd,
koester dan hen die zijn gebleven,
want die raak je nooit meer kwijt.

1 gedachte over “Koester hen die zijn gebleven – Dichtgedachten 661”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00