Liefde boven haat – Dichtgedachten 1239

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Je hoeft maar een krant open te slaan en het slechte nieuws vliegt je om de oren. Op het nieuws hoor je over mensen die in putten vallen en bommen die worden afgevuurd. Zelfs de meest optimistische mens wordt er af en toe moedeloos van.

Soms moet je er even naar zoeken, maar gelukkig zijn er nog zoveel mooie, lieve mensen die aardige dingen doen voor een ander, zelfs als ze diegene niet kennen. Je moet er alleen je ogen voor openen.

Social media wordt tegenwoordig vaak gebruikt om onaardige dingen te zeggen, maar er zijn zoveel accounts die goed nieuws brengen, mooie acties delen en hun best doen om te laten zien dat er nog zoveel fijns gebeurt op onze aarde.

We hoeven ons niet allemaal af te sluiten voor de erge dingen die er gebeuren, maar als wij er allemaal bewust voor kiezen om het mooie in de wereld te zien en daaraan bij te dragen, dan kunnen we een heel verschil maken.

Dat is de boodschap achter het gedicht van vandaag:

Je zou bijna gaan geloven,
dat goed écht niet meer bestaat.
Maar ik laat me niet beroven,
ik verkies liefde boven haat.

9 gedachten over “Liefde boven haat – Dichtgedachten 1239”

 1. I would love to share this with my friends and kids in America! What about an English version. You would reach the whole world with love, Wilma

  Beantwoorden
 2. Goedemorgen Martin,
  Wat weer mooi gezegd, vooral in deze tijd waar je niets meer van begrijpt.
  Gelukkig veel fijne mensen in mijn omgeving.
  Oorlog lijkt mij verschrikkelijk en het is niet ver van hier, dat iemand zover gaat, waar is je gevoel?
  Fijne dag daar!

  Beantwoorden
 3. Wat heb je weer een mooi gedicht Martin. Als iedereen daar nou eens aan mee zou werken, wat zouden we dan een mooie wereld hebben. Natuurlijk zijn er ook wel mooie dingen en dat zie ik ook wel. Maar toch, momenteel overschaduwt de oorlog in Oekraïne het mooie wat bestaat. Ik kan me daar niet los van laten.

  Beantwoorden
 4. Inderdaad. Als iedereen wat meer vredelievend zou zijn. En niet geld en macht nastreeft hadden we een mooiere wereld. In principe hebben we toch alleen te eten en te drinken nodig om te leven. Mijn moeder zei altijd het laatste hemd heeft geen zakken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00