Klein leed – Dichtgedachten 2235

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film uit 1992 die perfect aansluit bij de gedachte achter “Er komt een dag dat dit klein leed, als herinnering is opgeborgen. En je niet zo goed meer weet, waarom het reden was voor zorgen” is ‘A River Runs Through It’. Deze prachtige film, geregisseerd door Robert Redford, vertelt het verhaal van twee broers die opgroeien in Montana en hun band met elkaar en de natuur ontdekken.

Het verhaal laat zien hoe kleine conflicten en zorgen uiteindelijk vervagen in vergelijking met de grotere lessen die ze leren over liefde, familie en verbondenheid. Net zoals de rivier constant stroomt en alles meeneemt wat ooit belangrijk leek maar uiteindelijk slechts een herinnering wordt.

‘A River Runs Through It’ herinnert ons eraan dat sommige dingen waar we ons nu druk om maken uiteindelijk geen rol meer spelen in onze toekomstige herinneringen. Het helpt ons perspectief te houden op wat echt belangrijk is in het leven.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Er komt een dag dat dit klein leed,
als herinnering is opgeborgen.
En je niet zo goed meer weet,
waarom het reden was voor zorgen.

6 gedachten over “Klein leed – Dichtgedachten 2235”

 1. Alles hangt af van persoonlijk perspectief relevant voor een bepaalde periode in iemands leven. Ook wij kennen “Seizoenen” in ons Leven.

  Beantwoorden
 2. Dit is zo waar, we kijken met angst uit naar iets en achter af denken we ” was dit het” valt het reuze mee.
  En glimlachen we om de herinnering.
  Gedicht komt op het juiste moment.
  Fijne dag 👋 💋

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00