Iedereen gaat wel eens uit z’n plaat – Dichtgedachten 844

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Doe nooit lelijk, word nooit kwaad, zeg niets waar je niet achter staat. Maar onthoud vooral bij deze raad: iedereen gaat wel eens uit z’n plaat” is “Falling Down” uit 1993. Hoewel het net buiten de gevraagde periode valt, heeft deze film dezelfde thematiek en boodschap.

“Falling Down”, geregisseerd door Joel Schumacher, vertelt het verhaal van William Foster (gespeeld door Michael Douglas), een man die langzaam maar zeker zijn grip op de realiteit verliest en uiteindelijk gewelddadig wordt. De film onderzoekt hoe alledaagse frustraties en teleurstellingen kunnen leiden tot explosieve woede-uitbarstingen.

Deze film benadrukt dat hoewel we allemaal proberen om altijd vriendelijk te zijn en onze emoties onder controle te houden, er momenten kunnen komen waarop we simpelweg ‘uit onze plaat gaan’. Het laat zien hoe belangrijk het is om begripvol te blijven naar anderen toe wanneer ze worstelen met hun eigen innerlijke demonen.

“Falling Down” herinnert ons eraan dat empathie cruciaal is in tijden van crisis of persoonlijke strijd – soms hebben mensen gewoon een beetje begrip nodig in plaats van veroordeling.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Doe nooit lelijk, word nooit kwaad,
zeg niets waar je niet achter staat.
Maar onthoud vooral bij deze raad:
iedereen gaat wel eens uit z’n plaat.

7 gedachten over “Iedereen gaat wel eens uit z’n plaat – Dichtgedachten 844”

  1. Martin, je maakt hele mooie gedichten . Die lees ik dan meestal een paar keer zodat ik ook goed begrijp waar het gedicht over gaat. Soms is het gelijk duidelijk en soms moet je het twee of drie keer lezen voordat je het ziet. Je bent een steun voor heel veel mensen, zeker ook voor mij in deze moeilijke tijd waarin ik mijn man verloren ben en nu alleen mijn weg moet vinden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00