Verlies nooit moed – Dichtgedachten #508

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Iedereen krijgt op een bepaald moment tegenslag te verwerken, niemand gaat zonder pijn door het leven. Op sommige pijnlijke momenten heb je invloed, maar vaak ligt alles buiten jouw macht. 

Dat is frustrerend, en oneerlijk, en ontzettend ^$(#, maar heel kort gezegd: je krijgt dit op je spreekwoordelijke bord, en je moet er iets mee. 

Je kunt het dan tot in lengte van dagen heen en weer blijven schuiven over je bord, en er tegenaan blijven hikken. In de meeste gevallen zal dat het er niet lekkerder op maken. 

Je kan ook een lepel pakken en het – zij het misschien met lange tanden – opeten. De uitkomst kan nog steeds verschrikkelijk zijn. Maar als jij in de tussentijd een positieve instelling hebt gehad, en hebt geprobeerd alles uit het leven te halen, kun je trots terugkijken. 

Een positieve insteek lost niet alles op. Maar het maakt het voor jezelf veel prettiger, wat er ook op je bord ligt.

Daarover gaat dit gedicht:

Als het leven je flink tegenwerkt,
verlies dan nooit de moed.
Het gaat niet om wat je overkomt,
maar om wat je daarmee doet.

6 gedachten over “Verlies nooit moed – Dichtgedachten #508”

  1. Heel mooi, maar ben op dit moment moed wel wat kwijt, ben 7.000 euro armer gemaakt met fraude, zo triest en erg, en je kan er niks tegen doen pff

    Beantwoorden
  2. Al veel meegemaakt in mijn leven, maar gelukkig overeind gebleven, al was het niet altijd makkelijk, je moet het zelf doen, maar als het dan gelukt was, was ik trots op mezelf.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00