Groot dromen – Dichtgedachten #1129

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Mensen zeggen altijd tegen je dat je moet durven dromen, maar wanneer je dat daadwerkelijk doet, groot dromen, dan zijn mensen er ook weer als de kippen bij om die dromen uit je hoofd te praten. Omdat ze onhaalbaar zijn, omdat ze je willen beschermen of om minder nobele redenen.

In werkelijkheid vinden mensen het doodeng als je groot droomt, en terecht, want het kan allemaal eenvoudig als een kaartenhuis in elkaar storten. Dat dit ook echt kan gebeuren heb ik zelf ondervonden. Al sinds ik klein ben weet ik dat ik een bedrijf wil runnen waarmee ik zelf mijn eigen producten produceer, een bedrijf dat mooie dingen doet en waarin we met een kleine groep mensen een ander beeld kunnen neerzetten in de wereld.

Er is me altijd gezegd dat dat niet kon. In Nederland kun je niet schrijven, laat die droom varen. In 2005 ging het ook gruwelijk mis, nadat ik met mijn vrouw een winkel was gestart en de recessie uitbrak. Diep in de schulden zaten we, maar ik heb ze allemaal stuk voor stuk weggewerkt.

Het pand dat je op de foto ziet? Dat is het nieuwe kantoor waar we vandaag de sleutels van krijgen. Want ondanks dat het 14 jaar geleden echt goed mis ging, ben ik nooit gestopt met dromen, ik heb simpelweg gewacht tot de tijd er opnieuw rijp voor was. Ditmaal met een goed plan, met een bestaand bedrijf, en veertien jaar ervaring hoe het niet moet.

Ik ben begonnen met één gedichtje, en nu staat er een pakhuis vol met mijn producten, en mijn logo op de gevel. Je kunt niet alles krijgen dat je wil, niet alles dat je droomt wordt werkelijkheid. Maar als je groot durft te dromen kom je een stuk verder. Trek je niets aan van wat anderen daarvan vinden en vecht ervoor. Dat is het waard.

Wees niet bang om groot te dromen,
wat een ander daar ook van vindt.
Rotsvast geloof helpt je er komen,
en de aanhouder die wint.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00