Splinternieuw bestaan – Dichtgedachten #369

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Nieuwe dingen kunnen heel spannend zijn. Je weet niet wat er gaat gebeuren, je wilt je er misschien op voorbereiden maar dat kan niet altijd. 

Sommige mensen zijn er altijd snel bij met roepen dat ze iets niet kunnen. Maar als je dan vraagt of ze het hebben geprobeerd, dan is het antwoord meestal ‘nee’. Maar als je iets nog nooit hebt gedaan, hoe kun je dan weten dat je het niet kan? 

Er zijn ook mensen die nieuwe kansen met beide handen aannemen en in het diepe springen. Want alleen het feit dat je iets nog nooit hebt gedaan, wil toch niet zeggen dat je het niet kan?

Natuurlijk, oefening baart kunst, en wie voor het eerst pianoles neemt zal hoogstwaarschijnlijk niet direct een opera van Mozart kunnen spelen, maar misschien kun je Vader Jacob wel, en kun je steeds iets meer leren zodat je over een jaar zonder moeite een stuk uit Die Zauberflöte uit je mouw schudt.

De kunst is om je eigen onzekerheid niet de kans te geven om je in te fluisteren dat je iets niet kunt. Jij bent zelf namelijk degene die jouw succes het meeste in de weg kan staan. Het is niet makkelijk om ineens de andere kant op te gaan denken, dus daarom zeg ik maar even tegen je: heel veel succes, jij kunt dit!

Daarover gaat dit gedicht:

Doe vandaag met heel je hart,
iets dat je nog nooit hebt gedaan.
En maak daarmee spontaan de start,
van een splinternieuw bestaan.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00